Sahabat-sahabat Perjuangan

Thursday, February 4, 2010

Rahsia di sebalik kata-kata seorang perempuan

Assalamualaikum......

Kali ini Az nak kongsikan sesuatu yang Az rase agak tipikal untuk golongan wanita.... XD
(ada terbaca......hehe)


“Rahsia di sebalik kata-kata seorang perempuan”. Bacalah….


1.  Kalau perempuan tanya:
Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi:
Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2.  Kalau perempuan tanya:
You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi:
Jom pi makan. Lapar ni!

3.  Kalau perempuan kata:
Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi:
Belikanlah untuk I.

4.  Kalau perempuan kata:
Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi:
Tolong picit kepala.

5.  Kalau perempuan kata:
Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi:
Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Apa awak nak sebenarnya?

Apa awak nak sebenarnya?

6.  Kalau perempuan kata:
Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi:
I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.  Kalau perempuan kata:
I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi:
Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8.  Kalau perempuan tanya:
You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi:
Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9.  Kalau perempuan kata:
I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi:
Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.  Kalau perempuan kata:
I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg ‘dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi:
Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.



Saya rasa ada banyak betulnya apa yang dibangkitkan ni. Apa pendapat korang? Kaum Hawa, any comments? Ada betui kaaa? hehe

Penulis no komen...... Sebab, penulis ni jejaka..... hehehhe

sambung study!! Az, rajin2 la blaja nye....test calculus esok a.k.a calkurus.... hehe
MySpace

5 comments:

SAISamal said...

1. Kalau perempuan tanya:
Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi:
Baik u cakap i lagi lawa!
2. Kalau perempuan tanya:
You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi:
Jom temankan i makan.
3. Kalau perempuan kata:
Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi:
Kalau u belikan mesti lagi lawa i pakai.
4. Kalau perempuan kata:
Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi:
Cepat belikan ubat!
5. Kalau perempuan kata:
Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi:
Apakata u buat semua tu?
6. Kalau perempuan kata:
Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi:
I dah suka kat org len..
7. Kalau perempuan kata:
I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi:
Agak-agak bila i ley jdk gf u?
8. Kalau perempuan tanya:
You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi:
Cepat cakap kau dah lupe die!
9. Kalau perempuan kata:
I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi:
I dah jumpe yg lain jgk sbnrnye.
10. Kalau perempuan kata:
I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg ‘dia’ dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi:
Tapi i kene lbh sket sbb i yg tua!

Hahahahaaaa...

Az said...

sanggup ke bermadu cik mal oi? hehehe

jenyong said...

Kalau perempuan kata : Takpe la..
Makna tersembunyi : Saya nak sangat2!

haha..maybe betul la kot sume tu..kn mulut lain hati lain.. :D
but bukan sume perempuan mcm tu.. :D

cik sara said...

tak..tak..i'm not like that..apa yang saya katakan, itulah yang keluar lewat bicara sekeping hati ini..Mudah nak memahami seorang wanita kalau wanita itu adalah saya..('o,')

Az said...

wah... kak sara.... hehehe.....
jen, teruknye awak.... hahaha